Nuorisovaihto Isäntäperheille

21.11.2023

Isäntäperheeksi ryhtyminen, Sovimmeko me isäntäperheeksi?

Oletko kiinnostunut muista kulttuureista ja elämäntavoista ja samalla haluat jakaa omat tapasi ja kokemuksesi? Ovatko avoimuus, suvaitsevaisuus ja kulttuurinen ymmärtäminen sinulle tärkeitä? Haluatko edistää rauhaa, kansainvälistä yhteisymmärrystä ja nuorten globaalia kansalaisuutta? Jos vastasit kyllä mihinkään näistä kysymyksistä, saatat olla valmis toimimaan isäntäperheenä Lionien nuorisoleiri- ja vaihto-ohjelmassa (YCE)!

Isäntäperheeltä odotetaan:

  • nuorelle omaa huonetta tai vastaavaa tilaa tai yhteinen huone toisen vaihtonuoren kanssa
  • nuorta pidetään perheenjäsenenä myös taloudellisesti
  • vieraanvaraisuutta ja toisten kulttuurien kunnioitusta
  • perheestä vähintään yhden henkilön tulee pystyä kommunikoimaan englannin kielellä
  • avointa mieltä uusiin tapoihin ja tilanteisiin

Majoitus ja ateriat

Teidän tulee tarjota majoitus ja ateriat nuorelle. Suosittelemme, että vieraileva nuori jakaa huoneen samanikäisen ja saman sukupuolen edustajan kanssa.

Kuka sopii isäntäperheeksi?

Isäntäperheeksi sopii ihan tavallinen perhe, mutta yhtä hyvin sopii myös yksinhuoltajaperhe tai lapseton pariskunta. Optimaalinen tilanne olisi, jos perheessä olisi suurin piirtein samanikäisiä nuoria tai vaihtoon haluava tai vaihdossa jo ollut nuori. Tärkeintä on avoin mieli ja halu kansainvälistyä. Hyvän mielen ja ikimuistoisen kokemuksen lisäksi perhe saa hienon tilaisuuden harjoitella kielitaitoa. Vaati-mattomallakin kielitaidolla pärjää mainiosti.

Lions vaihtonuoren isäntäperheenä toimiminen on varmasti antoisa kokemus, koska pääset kertomaan omasta kulttuurista ja päivittäisistä tavoista, opit vaihtonuoren tavoista ja kulttuurista, avaat kokonaisen uuden maailman ja ajattelutavan nuorelle ihmiselle sekä saatte uuden ystävän kenties loppuiäksi.


Oletko kiinnostunut toimimaan Isäntäperheenä?

Voit hakea isäntäperheeksi saman tien ottamalla yhteyttä paikalliseen lionsklubiin. Voit myös jättää tähän yhteydenottopyynnön, niin otamme sinuun yhteyttä!


Lataa kysytyimmät kysymykset tästä.

Lataa ohje isäntäperheelle tästä.

Suomen Lionsliitto > Nuorisovaihto https://www.lions.fi/nuorisovaihto/

Lisätietoja (YCEC-C): Minna Kurki, LC Riihimäki/Mixed, +358 40 5171 836, minna.kurki(a)lions.fi