LCIF

Lisätietoja: PDG Kaisa Vainio, kaisa.vainio(a)lions.fi, 040 581 9834
Päivitetty 1.7.2022

Kansainvälisen Lions järjestön säätiö LCIF

LCIF (Lions Club International Foundation) tukee maailmanlaajuisesti Lions-klubien ja järjestön yhteistyökumppaneiden toimintaa ja vaikuttaa heidän palvelutyönsä välityksellä ihmisten elämään humanitaaristen palveluhankkeiden ja –apurahojen avulla. Säätiön perustamisesta, vuodesta 1968 lähtien, on säätiö myöntänyt Lionien humanitaarisiin hankkeisiin yli 12000 apurahaa yhteisarvoltaan yli 900 miljoonaa dollaria (yli 800 euroa) neljälle avainkohteelle; näkö, nuoriso, katastrofiapu ja muut humanitaariset kohteet.


Me annamme näkökyvyn. LCIF kamppailee silmäsairauksia vastaan ja parantaa näönhoidon tarjontaa kaikkialla maailmassa lisäämällä koulutettujen ammattilaisten määrää ja tekemällä näönhoidosta entistä pysyvämpää ja oikeudenmukaisempaa. Yksi esimerkki tästä ohjelmasta on suomalaisten Leijonien silmäsairaalahanke Sri Lankassa, jota LCIF on ollut tukemassa suomalaisten Leijonien ja Suomen valtion rinnalla.

Me tuemme nuoria. Haluamme tukea nuoria vastuulliseen ja tasa-arvoiseen elämään ja saavuttamaan unelmansa. Tukemme avulla rakennetaan kouluja ja nuorisokeskuksia sekä koulutetaan nuoria oppimaan yhteistyötä, tekemään vastuullisia päätöksiä ja tuntemaan, että heistä välitetään. Yksi esimerkki tästä ohjelmasta on Lions-Quest-nuorisokehitysohjelma, jossa opettajat, kouluttajat ja valmentajat saavat keinoja ja työkaluja nuorten kouluttamiseen tasapainoisiksi ja toiset ihmiset huomioonottaviksi aikuisiksi.

Me annamme hätäapua. Lions-klubien jäsenet ovat usein ensimmäisten joukossa paikalla suurtuhon jälkeen antamassa hätäapua avuntarvitsijoille ja säätiö on heidän tukenaan. Autamme tuhoista kärsineitä yhteisöjä selviämään suurtuhojen jälkeen ja tuomme heille toivoa auttamalla pitkäaikaisessa asuntojen ja elinolosuhteiden jälleenrakennustyössä. Paikalliset Lions-klubit tuhoalueilla antavat välitöntä apua avuntarvitsijoille ja muut klubit sekä yksittäiset Leijonat maailmanlaajuisesti osallistuvat avustamiseen katastrofikeräysten avulla.

Me annamme humanitaarista apua. LCIF on omistautunut erilaisillle humanitaarisille palveluhankkeille tuhkarokon ja diabeteksen kaltaisten terveysongelmien parantamisesta vammaisten elinolosuhteiden auttamiseen. Säätiö kehittää ja laajentaa jatkuvasti avustusohjelmiaan, joilla autetaan maailmalla esiintyviä humanitaarisia tarpeita.

Osallistu katastrofikeräykseemme
Haluatko tukea katastrofien ja onnettomuuksien uhreja Suomessa ja maailmalla? Katastrofien yhteydessä suomalaiset klubit sekä Lions-nuorisojärjestö Leojen Leo-klubit toteuttavat lipaskeräyksiä eri puolilla maata.

Paikalliset kerääjät toimivat vapaaehtoisina ja avustuskohteen paikalliset, vapaaehtoiset Lions-klubien jäsenet organisoivat varojen suuntaamisen ja käytännön avustustyön tuhoalueilla.

Katastrofialueiden jälleenrakentamista voi tukea myös suoraan lahjoittamalla Suomen Lions-liiton katastrofitilille FI54 8000 1970 8298 84 (BIC DABAFIHH) vapaavalintaisen summan. Jos avustuskohde halutaan nimetä, niin kohde tule merkitä viestikenttään, esimerkiksi "Taifuuni".

Mikäli lahjoittajana on Lions-klubi, niin viestikenttään merkitään myös klubin nimi, kansainvälinen numero ja merkintä ”MJF”.


Melvin Jones jäsenyys
Melvin Jones -jäsenyys (MJF) on tunnustus vähintään 1000 dollarin lahjoituksista LCIF:n avustusohjelmalle. MJ-jäsenyyslahjoitukset ovat LCIF:n tärkein tulonlähde, jonka kautta säätiö saa 75 prosenttia tuloistaan. Melvin Jones -jäsenyys on kunnianosoitus humanitaarisesta työstä. Se myönnetään henkilölle, joka lahjoittaa 1000 dollaria LCIF:lle, tai henkilölle, jonka puolesta lahjoitus on tehty.

Lahjoituksia voivat tehdä yksityishenkilöt, klubit ja piirit. Helpoin ja nopein tapa on tehdä lahjoitus ”on-linessa” eli netin kautta www.lionsclubs.org ja sieltä lahjoita, Melvin Jones -jäsenet saavat rintaneulan, laatan ja onnittelukirjeen.