Kansainvälinen nuorisovaihto

Lisätietoja (YCEC-C):
Minna Kurki, LC Riihimäki/Mixed, +358 40 5171 836, minna.kurki(a)lions.fi

********************************************************************************
Nuorisovaihto-ohjelman peruminen 2021
Kaikki kesän 2021 nuorisovaihdot perutaan johtuen vallitsevasta koronatilanteesta. Peruutus koskee sekä Suomesta lähteviä ja saapuvia nuoria että Suomessa pidettäviä leirejä.

Monet maat Aasiassa, Euroopassa ja myös Pohjoismaissa ovat jo peruuttaneet kesän 2021 leirinsä. Koronapandemian vuoksi tilanne tulee olemaan vielä ensi kesänä niin epävarma, että nuorten ja isäntäperheiden turvallisuutta ei voida taata tässä tilanteessa.

Suomen Lions-liiton hallitus käsitteli asiaa kokouksessaan 10.12.2020

Toivottavasti kesällä 2022 voimme järjestää jälleen normaalisti nuorisovaihto-ohjelman.

16.12.2020

**********************************************************************************

Lisätietoa: https://www.lions.fi/toiminta/lapset_ja_nuoret/nuo...

Oletko kiinnostunut lions-nuorisovaihdosta?

Oletko valmis aloittamaan seikkailun, joka saattaa muuttaa elämäsi? Oletko kiinnostunut muista kulttuureista ja elämäntavoista? Haluatko kehittää taitojasi toisella kielellä? Haluatko löytää uusia ystävyyssuhteita nuorten kanssa, joilla on erilainen tausta, uskomukset ja tavat kuin sinulla? Nuorisoleirit ja nuorisovaihto (YCE) -ohjelma voi olla mahdollisuus, jota etsit.

Mitä odottaa?

YCE-vaihtonuorena elät perheessä toisessa maassa ja nuorisoleireillä tapaat ikäisiäsi nuoria ympäri maailman. Edustat kotimaatasi ja jaat omaa kulttuuriasi samalla, kun opit uusista kulttuureista. Isäntäperheesi kohtelee sinua perheenjäsenenä ja tarjoaa sinulle majoituksen ja ateriat. Osallistut sosiaaliseen toimintaan, mahdollisesti palveluhankkeisiin ja teet vierailuja kiinnostaviin kulttuuripaikkoihin.


YCE-vaihtonuoreksi voi hakea nuori, joka:
  • on iältään 17-21 vuotta
  • on paikallisen lions-klubin vaihtoon hyväksymä (jos et löydä itsellesi klubia, ota yhteyttä:sirpa.vaahto(at)lions.fi)
  • on valmis esittelemään kohdemaassaan yhteisönsä ja kotimaansa kulttuuria
  • toivottaa tervetulleeksi mahdollisuuden tutustua vieraaseen kulttuuriin ja sen tapoihinHakemus tehdään yhdessä lähettävän lions-klubin kanssa.
Mitä lions-vaihto maksaa?

Käytännöt vaihtelevat maasta toiseen. Lähettävä lions-klubi, vaihtonuori, vaihtonuoren perhe tai näiden yhdistelmä voivat huolehtia matkaan liittyvistä kustannuksista. Kustannusten mahdollisesta jaosta tulee aina sopia lähettävän lions-klubin kanssa. Perillä kohteessa isäntä lions-klubit kattavat huoneesta ja majoituksesta aiheutuvat kulut isäntäperheesi kanssa.Vaihtonuoret (tai perhe) ovat tyypillisesti taloudellisessa vastuussa seuraavista kustannuksista:

  • lentoliput
  • leirimaksut
  • terveys-, sairaus ja matkavakuutus
  • matkustusasiakirjat (passi, viisumi)
  • käyttöraha
Miten haen lions-vaihtoon?

Nähdäksesi, missä nuorisovaihtoa ja -leirejä on tarjolla, selaa Youth Camp and Exchange -hakemistoa (linkki) (HUOM! Hakemisto päivittyy syyskuun alusta alkaen lokakuun loppuun asti!) Tee lista muutamista kohteista, jotka kiinnostavat sinua. Ota yhteyttä paikalliseen lions-klubiisi ja selvitä, onko nuorisovaihto klubin ohjelmassa ja ovatko he kiinnostuneita toimimaan lähettävänä lions-klubina. Kun olet saanut klubin itsellesi, lisäohjeet hakemiseen saat lions-klubista ja osoitteesta:sirpa.vaahto (at)lions.fi

Hakulomake 2021

Lisätietoja nuorisovaihdosta: https://www.lions.fi/toiminta/nuorisovaihto/yleista_tietoa_nuorisovaihdosta/