Kansainvälinen nuorisovaihto

Lisätietoja
YCEC-C Sirpa Vaahto, LC Lahti/Ankkurit+358 50 490 6129 sirpa.vaahto(a)lions.fi

”Hei!

Kesän 2020 nuorisovaihdon peruunnuttua, siirretään katseet ja ajatukset kesään 2021 ja uusiin leireihin! Sinä, joka mietit tätä hakuvaihtoehtoa, hae rohkeasti paikkaa nuorisovaihdossamme. Tietoa nuorisovaihdosta saat oman paikkakuntasi Lions-klubeilta tai sirpa.vaahto(a)lions.fi

Alla olevasta löydät tarkemmat tiedot ja kuinka toimia hakuprosessissa.

Kaikki ne nuoret, jotka hyväksyttiin kesän 2020 leireille, saavat pitää paikkansa ensi kesän leireillä.

Nuorisovaihto on Huippua!

Lions-terveisin,

Sirpa ”

Lisätietoa: https://www.lions.fi/toiminta/lapset_ja_nuoret/nuo...

Oletko kiinnostunut lions-nuorisovaihdosta?

Oletko valmis aloittamaan seikkailun, joka saattaa muuttaa elämäsi? Oletko kiinnostunut muista kulttuureista ja elämäntavoista? Haluatko kehittää taitojasi toisella kielellä? Haluatko löytää uusia ystävyyssuhteita nuorten kanssa, joilla on erilainen tausta, uskomukset ja tavat kuin sinulla? Nuorisoleirit ja nuorisovaihto (YCE) -ohjelma voi olla mahdollisuus, jota etsit.

Mitä odottaa?

YCE-vaihtonuorena elät perheessä toisessa maassa ja nuorisoleireillä tapaat ikäisiäsi nuoria ympäri maailman. Edustat kotimaatasi ja jaat omaa kulttuuriasi samalla, kun opit uusista kulttuureista. Isäntäperheesi kohtelee sinua perheenjäsenenä ja tarjoaa sinulle majoituksen ja ateriat. Osallistut sosiaaliseen toimintaan, mahdollisesti palveluhankkeisiin ja teet vierailuja kiinnostaviin kulttuuripaikkoihin.


YCE-vaihtonuoreksi voi hakea nuori, joka:
  • on iältään 17-21 vuotta
  • on paikallisen lions-klubin vaihtoon hyväksymä (jos et löydä itsellesi klubia, ota yhteyttä:sirpa.vaahto(at)lions.fi)
  • on valmis esittelemään kohdemaassaan yhteisönsä ja kotimaansa kulttuuria
  • toivottaa tervetulleeksi mahdollisuuden tutustua vieraaseen kulttuuriin ja sen tapoihinHakemus tehdään yhdessä lähettävän lions-klubin kanssa.
Mitä lions-vaihto maksaa?

Käytännöt vaihtelevat maasta toiseen. Lähettävä lions-klubi, vaihtonuori, vaihtonuoren perhe tai näiden yhdistelmä voivat huolehtia matkaan liittyvistä kustannuksista. Kustannusten mahdollisesta jaosta tulee aina sopia lähettävän lions-klubin kanssa. Perillä kohteessa isäntä lions-klubit kattavat huoneesta ja majoituksesta aiheutuvat kulut isäntäperheesi kanssa.Vaihtonuoret (tai perhe) ovat tyypillisesti taloudellisessa vastuussa seuraavista kustannuksista:

  • lentoliput
  • leirimaksut
  • terveys-, sairaus ja matkavakuutus
  • matkustusasiakirjat (passi, viisumi)
  • käyttöraha
Miten haen lions-vaihtoon?

Nähdäksesi, missä nuorisovaihtoa ja -leirejä on tarjolla, selaa Youth Camp and Exchange -hakemistoa (linkki) (HUOM! Hakemisto päivittyy syyskuun alusta alkaen lokakuun loppuun asti!) Tee lista muutamista kohteista, jotka kiinnostavat sinua. Ota yhteyttä paikalliseen lions-klubiisi ja selvitä, onko nuorisovaihto klubin ohjelmassa ja ovatko he kiinnostuneita toimimaan lähettävänä lions-klubina. Kun olet saanut klubin itsellesi, lisäohjeet hakemiseen saat lions-klubista ja osoitteesta:sirpa.vaahto (at)lions.fi

Hakulomake 2021

Lisätietoja nuorisovaihdosta: https://www.lions.fi/toiminta/nuorisovaihto/yleista_tietoa_nuorisovaihdosta/