Nuorisoleiri

Lisätietoa: YCEC-C Tarja Salomäki, LC Hämeenlinna/Liinut +358 40 579 7709 tarja.salomaki(a)lions.fi
Päivitetty: 27.11.2018

Kansainväliset Lions-nuorisoleirit Suomessa

Kansainväliset nuorisoleirit ovat osa saapuvaa nuorisovaihtoa. Leirit ovat yleensä 1 – 2 viikon mittaisia ja yleensä sisältävät 2 – 3 viikon mittaisen isäntäperhejakson ennen tai jälkeen leirin. Leirien järjestämisestä vastaavat lionspiirit sovitun kiertojärjestyksen mukaan ja perhejaksosta vastaavat klubit vastavuoroisuusperiaatteella. Kesän aikana Suomessa järjestetään 4 – 5 leiriä.

Leirin aktiviteetteihin yleensä kuuluu paikallinen luonto ja kulttuuri, leirien teemat vaihtelevat ja määrittelevät ohjelman sisältöä. Ohjelmaan kuuluvat aina leiriläisten kotimaiden esittelyt, ohjaajien järjestämät leikkimieliset kilpailut ja usein myös osallistuminen johonkin lionaktiviteettiin.

Kansainvälinen nuorisoleiri järjestetään C-piirissä joka kolmas vuosi ja seuraavan leirin ajankohta on kesällä 2020. Järjestelyt aloitetaan keväällä 2019 ja leiri toteutetaan heinä-elokuun vaihteessa 2020.

Suomen 2019 kesän leirit järjestetään A-, E-, G-, N ja O-piirissä, paikkakunnilla Turku, Parkano, uurainen, Mäntsälä ja Kokkola.

Nuorisovaihto, meistäkö isäntäperhe?

Isäntäperhelomake

Nuorisovaihto

YC 107 / C-piirin kansainvälinen nuorisoleiri Music and Nature 2017

Kaksikymmentäkuusi nuorta yhdeksästätoista eri maasta toi kansainvälisiä tuulahduksia Lammille, Kaunisniemen leirikeskukseen, elokuun alussa. Nuoria saapui paitsi Euroopan maista, myös Japanista, Intiasta, Malesiasta, Israelista, Brasiliasta ja Meksikosta.

Päävastuunleiristä kantoi LC Lammi, ohjelmia suunnittelivat ja toteuttivat vastuuklubin lisäksi hämeenlinnalaisklubit; Liinut, Linnattaret ja Renko sekä lähialueelta klubit Lahti/Vesijärvi, Padasjoki ja Tuulos. Leiri kesti kahdeksan päivää, joista ohjelmaa oli seitsemänä päivänä ja jokaisen päivän ohjelmasta vastasi jokin näistä klubeista.

Leirin päiväohjelmat olivat vaihtelevia, sahdin valmistuksesta ja laviksesta graffitien ja musiikin tekemiseen. Lahdessa tutustuttiin hyppyrimäkiin ja hiihtomuseoon ja Evolla metsäopistoon. Päijänteen kansallispuistoon käytiin tutustumassa Kelvenne-saarella ja Hämeenlinnassa seikkailtiin Hugo Parkissa. Leijonien nuorisojärjestöstä, Leoista, oli mukana neljä ohjaajaa, jotka
ansiokkaasti vetivät leirin toimintaa.