Kansainvälinen nuorisovaihto

Lisätietoa: YCEC-C Tarja Salomäki, LC Hämeenlinna/Liinut +358 40 579 7709 tarja.salomaki(a)lions.fi

Päivitetty: 27.8.2019

Oletko kiinnostunut lions-nuorisovaihdosta?

Oletko valmis aloittamaan seikkailun, joka saattaa muuttaa elämäsi? Oletko kiinnostunut muista kulttuureista ja elämäntavoista? Haluatko kehittää taitojasi toisella kielellä? Haluatko löytää uusia ystävyyssuhteita nuorten kanssa, joilla on erilainen tausta, uskomukset ja tavat kuin sinulla? Nuorisoleirit ja nuorisovaihto (YCE) -ohjelma voi olla mahdollisuus, jota etsit.

Mitä odottaa?

YCE-vaihtonuorena elät perheessä toisessa maassa ja nuorisoleireillä tapaat ikäisiäsi nuoria ympäri maailman. Edustat kotimaatasi ja jaat omaa kulttuuriasi samalla, kun opit uusista kulttuureista. Isäntäperheesi kohtelee sinua perheenjäsenenä ja tarjoaa sinulle majoituksen ja ateriat. Osallistut sosiaaliseen toimintaan, mahdollisesti palveluhankkeisiin ja teet vierailuja kiinnostaviin kulttuuripaikkoihin.

YCE-vaihtonuoreksi voi hakea nuori, joka:
  • on iältään 17-21 vuotta
  • on paikallisen lionsklubin vaihtoon hyväksymä (jos et löydä itsellesi klubia, ota yhteyttä: tarja.salomaki(at)lions.fi)
  • on valmis esittelemään kohdemaassaan yhteisönsä ja kotimaansa kulttuuria
  • toivottaa tervetulleeksi mahdollisuuden tutustua vieraaseen kulttuuriin ja sen tapoihin
Hakemus tehdään yhdessä lähettävän lionsklubin kanssa.

Mitä lionsvaihto maksaa?

Käytännöt vaihtelevat maasta toiseen. Lähettävä lionsklubi, vaihtonuori, vaihtonuoren perhe tai näiden yhdistelmä voivat huolehtia matkaan liittyvistä kustannuksista. Kustannusten mahdollisesta jaosta tulee aina sopia lähettävän lionsklubin kanssa. Perillä kohteessa isäntälionsklubit kattavat huoneesta ja majoituksesta aiheutuvat kulut isäntäperheesi kanssa.

Vaihtonuoret (tai perhe) ovat tyypillisesti taloudellisessa vastuussa seuraavista kustannuksista:

  • lentoliput
  • leirimaksut
  • terveys-, sairaus ja matkavakuutus
  • matkustusasiakirjat (passi, viisumi)
  • käyttöraha

Miten haen lionsvaihtoon?

Nähdäksesi, missä nuorisovaihtoa ja –leirejä on tarjolla, selaa Youth Camp and Exchange -hakemistoa (linkki) (HUOM! Hakemisto päivittyy syyskuun alusta alkaen lokakuun loppuun asti!) Tee lista muutamista kohteista, jotka kiinnostavat sinua. Ota yhteyttä paikalliseen lionsklubiisi ja selvitä, onko nuorisovaihto klubin ohjelmassa ja ovatko he kiinnostuneita toimimaan lähettävänä lionsklubina. Kun olet saanut klubin itsellesi, lisäohjeet hakemiseen saat lionsklubista ja osoitteesta: tarja.salomaki(at)lions.fi

Lisätietoja nuorisovaihdosta: https://www.lions.fi/toiminta/nuorisovaihto/yleista_tietoa_nuorisovaihdosta/