Ehdokas Lions MD 107 C-piirin 2. varapiirikuvernöörin tehtävään kaudelle 2018-2019

Juhani Lahtinen
synt. 24.2.1951
ekonomi, yrittäjä

Puoliso Lion Pirkko Lindholm
Lapset Joachim ja Nanna-Maria
Lastenlapset Jon, Aaron ja sylivauva

LC Lahti
Lion vuodesta 1990
Presidentti 1998-1999
Kotimainen 100 % klubipresidentin palkinto
Kansainvälisen presidentin 100 % klubipresidentin palkintoPiirisihteeri 2009-2010
Alueen puheenjohtaja 2010-2011, 2015-2016,
Lohkon puheenjohtaja 2002-2003, 2006-2007, 2009-2010, 2016-2017, 2017-2018

Baltian avustusten työryhmän koordinaattori Ruotsissa 1991-1992
SLL Hyvän Päivä -työryhmän jäsen 2017

Ansiomerkkejä
Medal of merit
SLL II ruusukkeen ansiomerkki sekä muita ansioimerkkejä

Osallistumisia
Suomen Lionsliiton vuosikokous *22, Kansainvälisiin kokouksiin *18, joista Worldconvetnion *3 ja Oak Brook *1

"Tavataan ystäviä, jutellaan mukavia ja tehdään siinä sivussa jotain hyvää".

Nämä viisaat sanat lausui 9.12.2017 Lion Jyrki Keskimäki, LC Helsinki Finlandian jäsen. Tässä on kiteytettynä meidän leijonatoiminnan ydin. Olkaamme ystäviä keskenämme, puhumme toisillemme ja käsiparit tarttivat toimeen.

Uskon hyvään, uskon mahdollisuuksiin ja uskon tuloksiin. Klubisi on toimintasi kehys, Sinä olet sen arvokas jäsen ja kaikkien meidän työkenttä on siellä missä milloinkin olemme. Vuosien saatossa olemme nähneet sankaritekoja ja suuria saavutuksia. Osa niistä on alkanut sinapin siemenestä, toiset kansallisina aktiviteetteinä ja kolmannet katastrofiapuna. Kaikissa on kysymyksessä apu ja palvelu vaikka meille avunsaajien kasvot eivät aina näykään. Tärkeintä kuitenkin on, että apu on saatu perille. Toinen osa ja vähintään yhtä tärkeä on palvelu, se kohdistuu hyvinkin usein kanssaihmiseen. Kolmas kokonaisuus on palvelun ja varainhankinnan yhdistäminen – sekin on mahdollista.

Aktiviteetit

Suuret aika-ajoin toistuneet aktiviteetit ovat haaste klubille, erityisesti silloin kun kohde on oman toimialueen ulkopuolella. Uskoisin tulevaisuuden rakentuvan parhaiten klubin oman toiminnan ympärille. Kun klubi päättää itsenäisesti ja myös ylläpitää omien päätöstensä mukaista toimintaa, hedelmät jäävät lähelle ja se jos mikä kannustaa uusiin toimiin. Muutostarpeesta on kyllä puhuttu tullen mennen, sekin on usein tarpeen. Kun se lähtee klubin sisältä ja sallii meidän keskinäiset erilaisuudet, se toteutuu parhaiten. Silloin uudet ”rakennuspuut” ovat kaikkien käsillä. Saavutus olisi saada kaikille klubeille perintöaktiviteetti, sellainen joka olisi klubin näköinen ja kestäisi sekä tuulet että tuiskut.
Syrjäytyminen on vakava ongelma yhteiskunnassamme. Sen ehkäisemiseen olemme äskettäin paneutuneet ja yhdessä muiden järjestöjen kanssa tehneet voitavamme ainakin lyhyellä aikavälillä. Jotta syrjäytyminen olisi voitettavissa, työn on jatkuttava.

Näön suojelu

sekä kotimaassa että kansainvälisellä tasolla puhuttelee minua. Näkövammaisten auttamisessa kotimaassa on aina tilaa tehdä jotain hyvää. Näkövammaisten perheet kokevat usein näkymättömän taakan, voimme tuoda lukuhetken heikkonäköisille, voimme rahoittaa virkistysretkiä sekä aikuisille että lapsille, opaskoirien koulutusta voimme jatkuvasti tukea jne. Tämä ja monet muut kohteet toteutuvat parhaiten yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa. Keskusteluissa elää jo uuden kansainvälisen Sight First –kampanjan tulo. Sen kautta apu kohdentuu kaikkein pienimmille ja heikoimmille. Toivon ja kannustan kaikkia leijonia tekemään parhaansa sen kampanjan onnistumiseksi. Aina kun klubissa syntyy idea, kannustan jalostamaan sitä ajatuksella tehdään hyvästä paras.


Palvelun
ja varainhankinnan yhdistämistä pidän ensiarvoisen tärkeänä. Tähän kannustan klubeja laittamaan entistä enempi painoarvoa. Siinä hedelmät lankeavat mahdollisimman lähelle omaa toimintapiiriä – ja se taas luo pontta sekä jatkuvuudelle että tuo mielihyvän myötätuulta kaikille käsipareille. Kiitos, ystävällinen sana ja huomioiminen olkoon jatkuvasti osa yhteisöllisyyttämme. Mielihyvällä näkisin klubien laajentavan toimintaansa Pelastusarmeijan joulupatoihin.
Siinä pieni vaiva tuo suuren ilon. Leijonien palvelun osuutta voisimme laajentaa koskemaan myös palveluiden tuottamisen edellytyksiä; hoitolaitoksia, näkö- ja kuulovammaisia, poliisia, pelastuslaitosta, tullia, ja muita tämän kaltaisia, joissa ihmistyön lisäksi palvelee suunnaton määrä koulutettuja opas-ja palvelukoiria. Näiden koulutus on kustannus, johon leijonien karttuisa käsi voisi halutessaan osallistua. Näiden avulla voidaan pelastaa ihmishenkiä, helpottaa arjen elämää sekä tuoda yhteiskuntaan toimintavarmuutta.

Kaiken aktiviteetti- palvelutoiminnan lähtökohta on aina klubin oma tahto. Kaikenlaiset vaatimukset klubeja kohtaa haluan karsia pois jo keskustelujen alkuvaiheessa. Edellä on ajatuksiani mahdollisuuksien maailmasta.

Kansainvälisyys ja kotimaa

Kaiken kaikkiaan tämä leijonatoiminta on suurien mahdollisuuksien kenttä. Kansainvälisiin tapahtumiin osallistuu tuhansia ja taas tuhansia leijonia ympäri maailmaa ja heillä kaikilla on oma tarinansa. Vuorovaikutus ja kuunteleminen avaavat ajatusten veräjät kaikkiin suuntiin. Vallitsee runsauden pula, kuinka monilla eri tavoilla mekin voimmekaan auttaa ja palvella lähimmäistämme, kerätä varoja ja antaa taloudellista tukea sitä tarvitseville. Kun lionit lähes maailman ääri laidoilta juttelevat ja kertovat omaa tai klubinsa tarinaa, olo muuttuu samanaikaisesti sekä ihailevaksi että hämmentyneeksi mutta ennen kaikkea haastavaksi, mitä kaikkea mekin voimme tehdä niin halutessamme. Näitä kokemuksia ja vuorovaikutuksen hedelmiä olen mielelläni jalostamassa meille sopiviksi aktiviteeteiksi. Tällä luistinradalla piruettien tyyli ja määrä ovat vapaat! Klubimme on kuin yksi purjelaiva tuhansien purjelaivojen ryhmässä aavalla ulapalla, jossa meillä kaikilla on samat purjeet ja yhteinen matka.

Meillä on Suomi, kaunis ja vapaa synnyinmaa, olkaamme kiitollisia siitä kaikesta hyvästä, mitä sotiemme veteraanit ja jälleenrakennuspolvi onkaan meille suonut. Nyt on meidän vuoromme. Näin ajattelen sotaveteraanin poikana.

Esitän lämpimän kiitokseni LC Lahti –klubilleni antaessaan kannatustodistuksen asettuakseni ehdolle 2. varapiirikuvernöörin tehtävään. Tämä olkoon lionsmatka, joka tehtäköön yhdessä ja mielihyvän myötätuulessa.