Auta lasta - Auta perhettä

Lisätietoja: Toimikunnan puheenjohtaja DC Esa Salonen, 050 413 0395, esa.salonen(a)lions.fi


"Auta Lasta, Auta perhettä" on palvelu- ja avustusaktiviteetti, jonka kohteena ovat esimerkiksi paikallisten turvakotien lapsiperheet sekä perheet, joilla on avuntarvetta.

Kauppaan saapuvia asiakkaita pyydetään ostamaan yksi ylimääräinen tuote kaupasta ja lahjoittamaan se lionsklubin keräyspisteeseen. Tuotteet voivat olla esimerkiksi pilaantumatonta ruokaa, kuten säilykkeitä, jauhoja, mysliä, näkkileipää, myös kaikki hygieniatuotteet sekä lasten lelut, pelit ja vaatteet kelpaavat. Kaikki mitä kaupasta voidaan ostaa lukuun ottamatta tuoreita elintarvikkeita.

Keräyspäivän jälkeen lionit toimittavat lahjoitetut tuotteet paikalliselle turvakodille tai paikalliseen diakoniatyöhön, joka jakaa tuotteet asiakkailleen. Tästä on syytä sopia ennen keräyksen järjestämistä.

Yleisön palaute jo järjestetyistä aktiviteeteista on ollut positiivista. Aktiviteetti tuo lionstoimintaa erinomaisella tavalla näkyviin ja lähelle ihmisiä. Yksi aktiviteetin tärkeimmistä valteista on ollut tavaralahjoitusten kerääminen rahan sijaan.

Moni perhe on myös osallistanut omat lapsensa aktiviteetissa antaen lasten valita keräykseen lahjoitettavia tuotteita. Samalla kun lapset näkevät, ettei kaikilla mene yhtä hyvin, he myös oppivat ymmärtämään toisista huolenpitämisen sekä avun antamisen tärkeyden.

Näin tietoisuus perheiden avuntarpeesta lisääntyy.